Welkom op de website van

Richard Wannée

 

Autobiografie.

Ik ben geboren in 1950, op zeer jonge leeftijd had ik al een passie voor tekenen en schilderen. Op latere leeftijd heb ik me verdiept in het schilderen en deelgenomen aan workshops van kunstschilders, eveneens via de " Vrije Academie" om zo mijn ervaring en kennis daarin uit te breiden. 

Vanaf 2012 heb ik meerdere malen geexposeerd.

Bij het schilderen laat ik me inspireren door o.a. de dagelijkse dingen die ik om me heen zie. Ook zijn krachtige kleuren een bron van inspiratie voor mij.
Tijdens het schilderen laat ik me leiden door mijn gevoel en emotie te laten spreken, zonder stil te staan bij het resultaat, wat uiteindelijk resulteert tot abstracte schilderijen.

In enkele van mijn schilderijen vallen het abstracte en het figuratieve zodanig samen dat er voor mijn gevoel een zeker evenwicht ontstaat.
Ik ben autodidact die zichzelf nog steeds graag verder ontwikkelt.

Tussentijds heb ik me ook beziggehouden met beeldhouwen en ben geinspireerd door vermaard beeldhouwer " Robert Jansen" waar ik enige tijd les van heb mogen genieten.

In het Volkspark te Enschede heb ik in het kader van de kunstactie " Bentheimer Goud " met mijn beeld, gehouwen uit Bentheimer zandsteen de tweede prijs in de wacht weten te slepen.

In het kader van de expositie "Mooi Enschede " heb ik de Publieksprijs gewonnen met als gevolg dat ik mag deelnemen aan de Nationale Kunstdagen 2017 - Beursfabriek Nieuwegein te weten : zaterdag 11 en zondag 12 november 2017. Men heeft mij gevraagd deel te nemen  aan de Colorfield Performance in 2018. Dit kunstproject staat in het kader van " Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa". Dit project loopt van 15 mei tot 1 oktober 2018 . 

Het centrale thema is : Mienskip . 

 

In het kader van de expositie "Mooi Enschede " heb de Publieksprijs gewonnen met als gevolg dat ik mag deelnemen aan de Nationale Kunstdagen 2017 - Beursfabriek Nieuwegein te weten : zaterdag 11 en zondag 12 november 2017 .

Men heeft mij gevraagd deel te nemen  aan de Colorfield Performance in 2018. Dit kunstproject staat in het kader van " Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa" . Dit project loopt van 15 mei tot 1 oktober 2018 .

Het centrale thema is : Mienskip .